Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

történet

, , Történet

története

, , Történet

A Lago di Garda Olaszország egyik páratlan ékköve, ami valamikor az utolsó jégkorszakban képződött. Átlagos mélysége 136 méter. Itt mindenki megtalálhatja a maga szórakozását, még az ókori rómaiak között is luxusnak számba ment, ha valaki itt tölti a pihenését. Északon a vízi sport kedvelői, keleten a borkóstolók, délen pedig a kultúra és történelem iránt fogékonyak találhatják meg számításukat. A német író és költő Göethe szerint, a természet csodája.
A rómaiak uralma után a tó és környéke megfordult a lombárdok, franciák, spanyolok és osztrákok kezén is. A legjelentősebb csata a közelben, a Solferino-i csata volt. A Villafranca-i szerződés volt hivatott kibékíteni a feleket, de az olaszoknál érdekellentét állt fenn, így további 7 évig folytatódtak a harcok. Mussolini a II. világháború idején a Garda-tó környékén hozta létre Salo államot, amelynek ő lett a vezetője.
A tó kerülete 150 km, ezzel Olaszország legnagyobb tava és körös körül szállodák, kempingek és strandok határolják. Mivel az Alpok lábainál fekszik, nem csak turisták, de hegymászók is előszeretettel látogatják a vidéket. A látogatni való gyönyörű városok szinte megszámlálhatatlanul állnak a turisták előtt.
 

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!